ΜΗΛΟΠΙΤΑ - Κέικ (Άννα Τουρλεντέ) Πολύ καλή
3 ψιλοκομμένα μήλα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
¾ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του καφέ κανέλλα τριμμένη
½ κουταλάκι του καφέ γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί ελαφρώς, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα.
Ισως είναι καλύτερο το αλουμινένιο ταψί.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 170οC για 40 λεπτά περίπου.
(Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι).